Priprema se live stream promocija knjiga četvorice Profilovih autora i to s otoka Mljeta. Sve će promocije i prijenosi biti će u utorak, srijedu i četvrtak u 19 sati u Galeriji Stara skula, a vodit će ih Nikola Petković.

U utorak, 5. listopada, Mihajlo Pantić čitat će odlomke iz svoje zbirke priča SUVIŠE VREMENA ZA NEVAŽNE STVARI čiji su junaci usamljeni ljudi, ljudi koji proživljavaju teške emocije; bivši, sadašnji, budući ljubavnici, žrtve odgoja, nagona koji samo potvrđuju da je težina bez humora nepodnošljiva, baš kao što je humor bez težine besmislen.

U srijedu, 6. listopada, Zvonimir Šikić predstavit će svoju KNJIGU ZA KLIKERAŠE i govoriti o vezama matematike, biologije, ekonomije i politike te kako je i s koliko kuteva prišao tim temama u svojoj, među klikerašima, sada već kultnoj knjizi.

Nakon klikeraša, Srđan Dragojević govorit će o svom novom filmu NEBESA, a možda se, bude li djece u publici, dotakne i svojih hit-slikovnica KAKAGRAD i KAKAKRALJ koje prije svega govore o tome koliko su ljudima priče bitne, potrebne, ma, neophodne.

U četvrtak, 7. listopada, Nikola Petković govorit će o svom romanu PUT U GONARS i pročitati poglavlje o dosad neistraženom pokretu otpora u Bakru za talijanske okupacije.

-Priključite nam se u prijenosima uživo, a veselimo se i publici na Mljetu. Svi vi koji se ne možete priključiti, prelistajte galeriju naslovnica knjiga o kojima ćemo govoriti pa ih pronađite u najbližoj knjižari ili knjižnici i čitajte, čitajte ih sve – poručili su organizatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here