Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima dva učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Natjecatelji su puna četiri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku zagorske koke, igračke koja hoda nizbrdo. Svi natjecatelji su dobili predloške koje su ispilili, obraditi, obrusili i zalijepili, te sastavili sve dijelove u jednu funkcionalnu cjelinu.

Katja Jerković i Laura Bebić iz OŠ Stjepana Radića iz Metkovića s mentoricom Marinom Nikolić su zauzele sedmo mjesto, a Petra Bibica i Petra Telman iz OŠ Orebić s mentoricom Ivanom Marušić su zauzele 10 mjesto.

Državnu razinu Modelarske lige 2021./2022. je organizirala Hrvatska zajednica tehničke kulture u Osnovnoj školi Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju Modelarske lige od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here