Stanica HGGS-a Orebić uz pomoć kolega iz Zadra i Ogulina te Hrvatskog vojnog zrakoplovstva uspješno je jučer locirala i pronašla zalutalu planinarku na sv. Iliji poviše Orebića. Planinarka je spašena te iako iscrpljena i dehidrirana, na sreću je prošla bez ozljeda. Na svojoj stranici HGSS-ovci su napisali izvještaj o akciji, koji prenosimo u nastavku.

U nedjelju, 05.rujna 2021. u 12 i 44 HGSS stanica Orebić zaprimila je poziv centra 112 za pomoć planinarki koja je zalutala udaljivši se s planinarske staze na sv. Iliji iznad Orebića.

S planinarkom je uspostavljen kontakt te je utvrđena njena lokacija na nepristupačnom i opasnom terenu. U akciju su krenule dvije zemaljske ekipe od 9 članova HGSS stanice Orebić s područja Orebića i Korčule. Paralelno s njima iz baze Divulje krenula je pomoć iz zraka, helikopter HRZ s dežurnim letačima spašavateljima HGSS iz stanica Zadar i Ogulin, a u Orebiću su im pridružili spašavatelji.

Par minuta do 15 sati planinarka je locirana iz helikoptera te neozlijeđena, ali dehidrirana, prebačena do Orebića i predana HMP Orebić na daljnju obradu. Akcija je završila povratkom članova u bazu u 16 i 30.

IZVOR: Facebook, HGSS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here