Danas smo zaprimili pismo EMA-e (European Museum Academy) kako je Muzej crvene povijesti jedan od potvrđenih kandidata finalista za tri prestižne nagrade te institucije (Fondazione Luigi Micheletti, European Museum Academy te DASA – Working Word Exhibition) 2020/2021, pišu iz Muzeja Crvene Povijesti na službenoj facebook stranici muzeja.

European Museum Academy Awards je organizacija koja stimulira inovativne muzeje u Europi, promiče diskusiju i njihov razvoj kao sredstvo socijalne promjene. Muzej crvene povijesti nominiran je za njihove dvije nagrade: Luigi Micheletti i DASA.
Luigi Micheletti nagrada usmjerena je na suvremenu europsku povijest i njezinu znanstvenu, industrijsku i društvenu baštinu, dok je nagrada DASA fokusirana na kvalitetu mogućnosti učenja, u sveobuhvatnoj perspektivi: muzeološki koncept, kvaliteta priče, kreativnost dizajna izložbe i program obrazovnih aktivnosti. Posebna pozornost posvećuje se i osobnom posredovanju, interaktivnom sudjelovanju javnosti te učinkovitom spoju obrazovanja i zabave.

Muzej je kao mogući kandidat uz svu dokumentaciju koja uz to ide prijavljen u siječnju 2020., no zbog situacije s Covidom, cijela procedura evaluacije je s 2020., odgođena na 2021.
Predstavnici muzeja su u svibnju obavili opsežan intervju s gospodom Dr Henrikom Zipsaneom – Direktorom European Museum Academy i Dr Dirkom Houtgraafom članovima stručnog vijeća EMA-e.

Panel stručnjaka koji se sastao nakon toga odredio je potvrđene kandidate za finale i mi smo o tome obaviješteni mailom te, danas, i poštom. Konkurencija je velika, a mi se radujemo ovoj nominaciji kao pokazatelju da je ono što radimo u ovim zahtjevnim uvjetima nešto što je priznato od šire europske zajednice i ovako važne organizacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here