Iz Dubrovačkih muzeja reagirali su priopćenjem na napise o pokretnom pultu na Dvoru, odnosno na Vratima milosrđa. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Prodajni pult za ulaznice Dubrovačkih muzeja premješten je na bočna vrata trijema, tzv. Vrata milosrđa u drugoj polovici studenog 2021. godine kad su stupile na snagu strože protuepidemiološke mjere.

Pult je izrađen od punog drva u našoj preparatorskoj radionici za drvo. Kako bi biljeteri bili zaštićeni od vremenskih uvjeta i kako bi se poštovale epidemiološke mjere, gornji dio pulta izrađen je od kaljenog stakla.

Obzirom da se radi o pultu napravljenom od prirodnih materijala koji se za radnog vremena muzeja, prisloni na otvor vrata, i po završetku radnog vremena izmiče i vrata se zatvaraju, ni u kom pogledu nije prouzročena šteta na kulturnome dobru.

Kako su od danas ukinute mjere za sprječavanje širenja zaraze Covida 19, a dolaze nam topliji dani i ljepša vremena, svakako ćemo se po tom pitanju i mi bolje organizirati kao što smo se uostalom i dogovorili s gradskom upravom.

Tijekom ljetne sezone i dolaska organiziranih grupa, stvaraju se velike gužve pred glavnim ulaznim vratima Kneževa dvora pa je na ovaj način razdvojena prodaja ulaznica i kontrola vaučera i DUcarda, koja je do sad bila na istom mjestu i predstavljala je problem.

Isto tako, pred nekoliko godina jedini izlaz iz Muzeja organiziran je kroz muzejsku prodavaonicu, prema Vratima od Ponte, kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku posjetitelja u Knežev dvor.

Ispričavamo se ako je ovaj postupak izazvao određeno negodovanje kod naših sugrađana, što nam ni u kom slučaju nije bila namjera, poručuju iz Dubrovačkih muzeja.

Konzervatori odobrili pregradu na Kneževu dvoru: građani negoduju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here