U petak, 30. prosinca u 20 sati na velikoj festivalskoj pozornici na Stradunu dubrovački glazbenici predvođeni sjajnom jazz pjevačicom Majom Grgić, izvest će program pod nazivom „Hommage Massimu“ u čast prerano preminuloj legendi hrvatske glazbene scene, Massimu Saviću.

Podsjetimo Massimo je u petak 30. prosinca trebao nastupiti u Dubrovniku, no, četiri desetljeća duga, iznimno bogata karijera prerano je prekinuta kratkom, ali teškom bolešću. Umjesto da ga slušamo na Stradunu i uživamo u njegovom posebnom glazbenom izričaju, za Massima će se isti dan održati komemoracija u zagrebačkom HNK.

Na Stradunu, pak, neke od njegovih najljepših skladbi izvest će vrsna vokalistica Maja Grgić i prateći glazbeni sastav.

Massimo, nas je napustio nakon kratke i teške godine.

Massimova izdavačka kuća izvijestila je danas da će posljedni ispraćaj biti u utorak 3. siječnja u 11 sati na Gradskom groblju Zadar. I komemoracija i posljedni ispraćaj otvoreni su za sve koji žele još jednu priliku pozdraviti se s Massimom.

U nastavku večeri, nakon Maje Grgić, od 21 sat, dan prije dočeka Nove godine, na Stradunu će nastupiti splitska  grupa Magazin. Popularni splitski sastav izvest će presjek hitova iz svoje četrdeset godina duge karijere, na radost brojnih generacija Dubrovčana i posjetitelja.

Vrhunac festivala bit će 31. prosinca spektakularni doček Nove godine na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici, uz jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša, koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u novu godinu.

Atmosferu će ugrijati Ante Gelo bend i Bruna Oberan, Iva Ajduković te Alen Đuras koji će nastupiti u 21 sat.

Na Staru godinu održat će se i dječji doček Nove godine na Stradunu, s početkom u 11 sati.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, gdje se mogu pronaći sve eventualne izmjene programa i nove obavijesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here