Humanitarni šahovski turnir “Dubrovački gambit”, koji se danas održao u parku Luja Šoletića u Gružu okupio je šahiste svih generacija s plemenitom namjerom, sakupljanjem priloga za pomoć peteročlanoj obitelj iz Dubrovnika, za daljnje potrebe troškova liječenja djece. Prikupljeno je 1620 kuna.

Turnir su organizirali Kulturni centar Jadran u suradnji sa udrugom Informadur, Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, grupom Tata je tata, Udrugom veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnik i tehničku podršku Šahovskog kluba Dubrovnik.

U grupi seniora prvo mjesto zauzeo je Krešimir Glavinić, na drugom je mjestu Ivan Lujo, na trećemu je Ivan Šteta, četvrto je mjesto zauzeo Marko Grgurević, peto Orsat Koštro, šesto Marko Margaretić, sedmo Maro Budrović i osmo Spajić.

U grupi kadeta najbolji je bio Matej Perak, a u stopu ga je opet slijedila, na drugom mjestu, šestogodišnja sestrica Ana Perak. Treće mjesto zauzeo je Blaž Di Ceglie, četvrti je bio Sebastian Tonko, peta Bruna Di Ceglie i peti Baričević Leo.

Sudac na turniru bio je Nikša Ivanković ispred Šahovskog kluba Dubrovnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here