Na mjestu kultnog dubrovačkog političkog susretišta kolokvijalno nazvanog “baraka”, a koje je ustoličio čelnik DDS-a i poduzeća “Dubrovačko primorje” Pero Vićan, u dogledno vrijeme bi mogla niknuti nova zgrada.

Na sjednici Gradskog vijeća, Vićan je replicirajući jednome od vijećnika, naglasio kako je pred ishodovanjem građevinske dozvole koju čeka godinama za izgradnju na mjestu barake.

U nadležnom gradskom upravnom odjelu potvrđuju kako je temeljem postojeće lokacijske dozvole, u tijeku postupak ishodovanja građevinske dozvole.

-Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole tvrtka “Dubrovačko primorje” je podnijela u travnju 2014. godine i godinama je mirovao, no u posljednje vrijeme je investitor intenzivirao dostavu nedostajućih “papira” kako bi kompletirao dokumentaciju – saznajemo u nadležnom uredu.

Sve vodi k tome da će baraka fizički u ropotarnicu povijesti, no da su zidovi znali slušati i zapisati priče o svemu što se događalo unutar nje, bio bi to, nesumnjivo, najtraženiji dubrovački bestseller.

FOTO: Google Maps

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here