Gradonačelnik Mato Franković nakon osvajanja drugog mandata pomalo okuplja tim ljudi za koje smatra kako bi mogli doprinijeti gradskim upravnim odjelima. U kolovozu su raspisana dva natječaja za dva upravna odjela, a za koje je stiglo pet prijava od kojih su tri valjane za Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more te samo jedna prijava za Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima.

Dužnost pročelnika četiri godine u Upravnom odjelu za turizam, gospodarstvo i more obavljao je DUSTRIN Marko Miljanić. Za obavljanje ove funkcije na raspisani javni natječaj javilo se pet kandidata, no samo su tri osobe zadovoljile formalne uvjete.

-Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za imenovanje pročelnika/ce Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more sastalo se dana 25. kolovoza 2021. godine te pristupilo pregledu prijava i utvrdilo da je pravovremeno zaprimljeno i ukupno podneseno pet pravodobnih prijava, a da su urednu prijavu dostavile tri osobe tj. da su zadovoljile formalne uvjete iz natječaja te stekle status kandidata na natječaj, koje će biti pozvane na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti putem web stranice Grada Dubrovnika i oglasne ploče – odgovorili su iz Grada Dubrovnika.

Osim natječaja za Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grad Dubrovnik u natječaju koji je objavljen 4. kolovoza tražio je i pročelnika u Odjela za izgradnju i upravljanje projektima, kojeg je vodio Srđan Todorovski, a koji je odlučio svoju karijeru nastaviti u privatnom sektoru. Na to čelno mjesto javila se tek jedna osoba.

-Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za imenovanje pročelnika/ce Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima sastalo se dana 25. kolovoza 2021. godine te pristupilo pregledu prijava i utvrdilo da je pravovremeno zaprimljena i ukupno podnesena jedna pravodobna prijava koja je uredna te da je prijavljena osoba zadovoljila formalne uvjete iz natječaja te da je stekla status kandidata na natječaj, koja će biti pozvana na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti putem web stranice Grada Dubrovnika i oglasne ploče – odgovorili su iz Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik broji 12 upravnih odjela, hoće li doći do spajanja određenih i tko će biti stari ili novi pročelnici ostalih upravnih odjela ostaje pričekati završetak javnih natječaja kao i odluke gradonačelnika koji je u predizbornoj kampanji na prozivke o stranačkom kadroviranju kazao kako on sam mora odabrati svoje suradnike za koje smatra kako su dorasli tako važnim funkcijama, a za koje će onda na kraju biti i odgovoran.

Upravni odjel za poslove gradonačelnika (Pročelnica – Marijeta Hladilo, dipl. oec.), Upravni odjel za kulturu i baštinu (Pročelnica – Ana Hilje, dipl. oec.), Upravni odjel za proračun, financije i naplatu (Pročelnica – Anita Burić, dipl. oec.), Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo (Pročelnik – Dživo Brčić, prof. njemačkog, engleskog jezika i književnosti), Upravni odjel za promet (Pročelnik – Đuro Šutalo, dipl.iur.), Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje (Pročelnik – Zdenko Medović, dipl. iur.), Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša (Pročelnica – Jelena Lončarić, dipl. iur., univ. spec. admin. urb. nju bi, ukoliko ga Gradsko vijeće i potvrdi trebao zamijeniti arhitekt Božo Benić), Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu (Pročelnik – Zlatko Uršić, dipl. iur.), Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima (privremena pročelnica – Paula Pikunić Vugdelija, mag. ing. aedif.), Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju (Pročelnica – Zrinka Raguž, dipl. politolog), Služba Gradskog vijeća (Nada Medović, dipl. iur.) i Služba za unutarnju reviziju (Ivan Bajić, dipl. oec).

Traže se pročelnici – Grad Dubrovnik raspisao javni natječaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here