U subotu se u mjestu Raslina smještenom na obali Prokljanskog jezera (donji tok rijeke Krke) u zaleđu Šibenika održao 11. plivački maraton Raslina 2021. – 5000m ( http://www.raslina5km.hr )

Inače, radi se o jednom od najpopularnijih plivačkih maratona u Hrvatskoj, gdje je, u pred pandemijska vremena, broj sudionika prelazio brojku od 250 sudionika.

Start i cilj su u centru malog pitoresknog mjesta Raslina, gdje većina stanovnika volontira u različitim segmentima organizacije utrke, kao npr. pri registraciji plivača, kao barkarijoli u osiguranju plivača,podjeli obroka nakon utrke, postavljanju razglasa, garderobi i slično.
Atmosfera i organizacija je redovito izvrsna, gostoljubivost domaćina se osjeća na svakome koraku, i to je osjećaj koji privlači brojne sudionike, ozbiljne plivače i brojne rekreativce iz godine u godinu.

Raslina maraton se nije održao prošle godine, a ove su, i dalje u uvjetima pandemije, organizatori odlučili ipak organizirati glavnu utrku na 5km (inače je tu i rekreativna na 1500m te dječja utrka), na kome je na koncu nastupilo ukupno 91 plivačica i plivača.

Staza je u dužini 5000m, sa jednom okretnom bovom, sa startom i ciljem u istoj ravnini. Voda je bočata, uvjeti na stazi su do okreta na 2500m bili bazenski, bez vjetra i vala, no otprilike oko 11h ujutro je zapuhao snažan vjetar koji je podigao valove, tako da su se plivači
(manje ili više uspješno) borili sa valovima u lice, na povratku sa okretne bove do cilja.

Pobjednik u konkurenciji muškaraca bio je Grgo Mujan (KDP Split) koji je plivao vrijeme 01:02:23 h, a kod žena je to bila Antonia Buličić (KDP Split) 01:08:13h. Na maratonu su nastupili i dubrovački maratonci te su uspješno završili utrke:
Đivo Ban (registriran za nastupe preko ŠU Omiš PM) koji je plivao vrijeme 01:54:38 – 48. od 68 muškaraca, Pero Gvozdenica (HAKDP Mladost Zagreb) 01:31:53h – 28. od 68 muškaraca te Joško Pulić (ŠU Omiš PM) 01:47:34h – 39. od 68 muškaraca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here