Načelnik Konavala Božo Lasić se na svom fb profilu pohvalio kako je ovih dana lijepo biti Konavljanin u Zagrebu. Otkrio je i zašto:

Lijepo je ovih dana biti Konavljanin u Zagrebu. Naime, zasigurno ste putem medija zadnjih nekoliko dana upoznati kako je u Zagrebu u galeriji Klovićevi dvori otvorena izložba “Korijeni i krila” podnaslova – Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, kao druga u nizu od tri planirane izložbe ovog najvećeg hrvatskog slikara, porijeklom iz Cavtata.

Imao sam tu privilegiju da zajedno s pročelnikom Mariom Curićem nazočim otvorenju te izložbe, a naglasit ću kako se izložba održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Vlade RH Andrejom Plenkovićem, te je istu u njegovo ime otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a nazočili su i brojni drugi ugledni uzvanici.

Ono što želim istaknuti, a što je tijekom samog otvorenja naglašeno i od strane same ministrice i ravnatelja Klovićevih dvora, g. Picukarića, koautorica izložbe je i naša draga sugrađanka Konavoka, Lucijana Vuković, jedna od zasigurno najboljih poznavatelja opusa Vlaha Bukovca.

I ovom prilikom joj upućujem čestitke na odlično obavljenom poslu. No još jedna izložba koja se održava zadnjih nekoliko mjeseci u Zagrebu i koja plijeni veliku pažnju u kulturnim krugovima cijele Hrvatske, jest izložba koja se održava u Meštrovićevom paviljonu pod naslovom “KOPAČ”, a radi se o izložbi radova jednog od najpoznatijih hrvatskih likovnih umjetnika koji su živjeli i djelovali u Parizu, toj svjetskoj prijestolnici kulture.

I gle čuda, kustosica te izložbe je također naša draga Konavoka, s privremenom adresom u Zagrebu, gđa. Anita Ruso Brečić. I njoj upućujem čestitke na odlično obavljenom poslu.

Dakle da još jednom ponovim, lijepo je biti Konavljanin, odnosno Konavoka u Zagrebu posljednjih dana, ali ne samo posljednjih dana nego uopće, jer složit ćete se Konavljani i Konavoke su posljednjih desetljeće ostavili neizbrisiv trag u našoj kulturnoj, političkoj i gospodarskoj prijestolnici!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here