14. Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ započeo je koncertom ovoga utorka, a njegovo središnje događanje održat će se u subotu 3. srpnja ispred Kneževa dvora. Dubrovačku publiku očekuje veliki koncert s programom naljepših opernih arija velikih talijanskih i francuskih skladatelja. Koncert će započeti u 21 sat.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će šef dirigent Marc Tardue, dok kao solisti nastupaju naša svjetski poznata sopranistica Martina Zadro i glasoviti slovenski tenor Branko Robinšak, oboje prvaci ljubljanske Opere i dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih umjetničkih i strukovnih nagrada. Iza ovih glazbenika su nastupi na koncertnim podijima diljem svijeta, kao i suradnje s istaknutim dirigentima i orkestrima.

Na programu su najljepše operne arije velikih talijanskih i francuskih skladatelja poput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda. Tako će publika imati priliku čuti arije iz „Traviate“, La Boheme“, „Fausta“, „Hoffmannovih priča“ i drugih poznatih opera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here