U 2022. godini je na MojPosao platformama objavljeno više od 84 tisuće oglasa za posao, što je 13% više u odnosu na prošlu godinu i 22više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu. Na oglase je pristiglo gotovo 1,5 milijuna prijava na posao.

Najtraženija zanimanja u 2022. bila su: prodavač (trgovac), konobar (barmen), skladištar, vozač, kuhar, radnik u proizvodnji te programer. 

Preko polovice oglasa (53%) odnosilo se na Zagreb i zagrebačku županiju, nakon čega slijede priobalne županije: Splitsko-dalmatinska (14%), Primorsko-goranska (12%) te Istarska (11%) županija. 

Tijekom 2022. godine poslodavci su objavili preko 3.000 oglasa za poslove u inozemstvu, što je nešto manje nego prošle godine (-10%).

Također, jučer je u organizaciji portala MojPosao održan okrugli stol na temu aktualnosti na tržištu rada i noviteta iz ‘osvježenog’ Zakona o radu.

Sudjelovali su državni tajnik u ministarstvu rada Ivan Vidiš, direktor portala MojPosao Igor Žonja, predsjednik upravnog vijeća Algebre Hrvoje Balen te Marina Tkalec, znanstvena suradnica na Ekonomskom institutu Zagreb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here