-Bila nam je čast ugostiti Gregga Popovicha, legendarnog NBA trenera s najviše pobjeda u povijesti lige! Možete primijetiti koliko je naša ekipa bila oduševljena. Gospodine Popovich, dobrodošli u Dubrovnik!, napisali su uz fotografije sa slavnim trenerom iz Restorana Posat.

Gregg Popovich u ožujku ove godine ostvario je 1336. pobjedu u karijeri, kojom je postao najuspješniji trener u povijesti NBA.

Popovich je u NBA ligi od 1988. godine, gotovo cijelo to razdoblje proveo je u Spursima, a u ulozi glavnog trenera je od 1996. S franšizom iz San Antonija od tada je osvojio pet naslova prvaka i uz golemu pomoć superstara Tima Duncana stvorio dinastiju koja je svoju moć iskazivala skoro puna dva desetljeća, piše Index.

U Spursima je počeo raditi 1988. kao pomoćni trener Larryja Browna, a od 1992. do 1994. istu je ulogu imao u Golden State Warriorsima. U San Antonio se vratio kao generalni menadžer, a 1996. je nakon ozljede superzvijezde Davida Robinsona i očajnog starta u sezonu otpustio trenera Boba Hilla i na njegovo mjesto postavio – sebe.

Budući da je Robinson bio izgubljen za cijelu sezonu, Spursi su ostali najlošija momčad lige i pod Popovichem, ali to im je donijelo prvi izbor na draftu i Tima Duncana. Sve ostalo je povijest.

Popovich je tri puta proglašen trenerom godine u NBA ligi, a od 2016. i Duncanova odlaska u mirovinu paralelno vodi i američku reprezentaciju.

Podrijetlo vuče s ovih prostora. Razni izvori govore i o srpskoj i o hrvatskoj krvi, ali osobno je rekao da zna samo da je dijelom Crnogorac.

Kao mladić išao je na vojno sveučilište Air Force, s kojeg vuče disciplinu kakvu primjenjuje kao trener. Veliki je štovatelj međunarodne košarke i jedan od prvih ljudi u NBA ligi, uz Dona Nelsona, koji se zalagao za dovođenje stranih igrača još otkako je prvi put uživo gledao reprezentaciju ondašnje Jugoslavije. Izuzetno je cijenjen i izvan sportskih okvira, velik je humanitarac i zagovaratelj ljudskih prava, a bio je konstantni glasni kritičar režima Donalda Trumpa.

FOTO: FB Restoran Posat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here