Administracija je pogriješila, a dubrovačkom pomorcu, kojemu zbog neodgovarajuće srednjoškolske svjedodžbe Lučka Kapetanija Dubrovnik nije omogućila pristup završnom ispitu programa za stjecanje višeg časničkog zvanja na Sveučilištu u Dubrovniku, ne mogu biti oduzeta dosadašnja zvanja i breveti koje je stekao kroz 11 godina plovidbe. Ipak, za napredovanje u pomoračkoj karijeri morat će polagati predmete koji se odnose na osposobljenosti prema STCW konvenciji.

-Propust, koji su napravili djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik kod pregledavanja dokumenata i ukrcaja na brod, dogodio se prije 11 godina. Bilo je svakakvih informacija po medijima, ali sigurno je da se pomorcu (o.p. iz Dubrovnika)neće oduzimati stečene svjedodžbe. Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku, obnova postupka po službenoj dužnosti može se pokrenuti samo u roku od tri godine. Kako su te tri godine odavno prošle, pomorcu će ostati svjedodžbe koje je stekao, kazao je u emisiji HRT Radija “Moreplovi”, ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe u Ministarstvu mora, kapetan Siniša Orlić.

U razgovoru, koji je s Orlićem vodila urednica emisije Božica Đurđević, kapetan je kazao kako će dubrovački pomorac ipak morati položiti razliku ispita, koje propisuje STCW Konvencija. Time bi pomorac stekao uvjete za redovno polaganje ispita.

SKANDAL Pomorac iz okolice Dubrovnika završio Posebni program obrazovanja, platio više od 8.700 eura, a završnom ispitu – ne može pristupiti!

Ministarstvo mora o pomorcu iz okolice Dubrovnika kojem je odbijeno stjecanje svjedodžbe: Tko je odgovoran za sustavni propust?

Sveučilište u Dubrovniku o slučaju pomorca: “Nema osnove za povrat novca. Kako bi mi mogli provjeravati adekvatnost svjedodžbi?

Cijeli razgovor poslušajte u emisiji Moreplovi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here