U stotoj godini života napustila nas je dugogodišnja profesorica engleskog jezika u Dubrovačkoj gimnaziji, Pavica Šperak Šundrica.

“Kroz svoj radni vijek ispratila je brojne generacije iz školskih klupa u život, generacije koje je sigurno pamte. Osim svog pedagoškog rada koji ne dozvoljava zaborav, sjećat ćemo se je i kao samozatajnu donatoricu-humanisticu.

Pomagala je kulturne, znanstvene, humanitarne organizacije kao i pojedince u teškim životnim okolnostima, ali je željela ostati anonimna. Uz svog muža pok. Zdravka Šundricu sve više se interesirala za napredak povijesne znanosti i očuvanje dubrovačke baštine. Tome u prilog govori i njena donacija usmjerena na izdavanje knjige Dubrovački misal u nakladi Dubrovačkih knjižnica.

Donirala je za dva zvona za crkvu na Nuncijati. Inače, njen nono je također bio veliki donator i njen „čuvar“. Donirala je 200 tisuća eura za djecu koja izlaze iz Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe ‘Maslina’ o čemu govori i povelja Blagih djela koja joj je dodijeljena. Nesebično je pomogla mnogim anonimnim osobama u potrebi kao i pojedincima za njihove projekte. Nikad nije zaboravila darivati za Božić one koji su bili sami. Sve ovo stavlja je rame uz rame poznatih starih dubrovačkih donatora. Počivala u miru Božjem sa željom da ne bude posljednji donator jer Dubrovnik i njegova prošlost to zaslužuje. Neka uživa Kraljevstvo nebesko”, zapisala je Miljenka Tarana u FB grupi Jedno drugo vrijeme, Vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovcana dobra duha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here