Na Jadranu će ljubitelji ljeta uživati, dok će masline i druge poljoprivredne kulture i dalje vapiti za kišom. Naime, i ovaj tjedan bit će većinom sunčan, osobito u Dalmaciji. Noći će u mnogim mjestima biti vrlo tople, a dani posvuda vrući, zbog čega i dalje postoji upozorenje na veliku opasnost od vrućine i toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.”, prognozirala je i komentirala za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

“Vrlo visok UV indeks – mjera jakosti sunčeva zračenja – bit će na Jadranu i idućih dana – pretežno sunčanih i vrućih, tijekom kojih će na snazi biti i velika opasnost od toplinskog vala. Noću i ujutro uz obalu će puhati umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak.

Na kopnu će također prevladavati sunčano i vruće vrijeme, ali ne i posve stabilno. Najveća vjerojatnost za lokalne pljuskove je u srijedu poslijepodne, kada će prolazno zapuhati i umjeren sjeverni vjetar.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti nestabilno, ponegdje uz kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito poslijepodne u gorskim predjelima. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni vjetar, a navečer bura. Najniža temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Za dubrovačko područje za srijedu i četvrtak je objavljeno narančasto upozorenje s iznimno visokim temperaturama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here