Stabilno se vrijeme nastavlja i u prvoj polovini novog tjedna, uz “pravu” ljetnu dnevnu temperaturu. Ipak, u kopnenom području razmjerno svježe, ponegdje i maglovite noći i jutra podsjećat će nas i na skori dolazak jeseni. To će učiniti i promjenjivije i manje toplo vrijeme od četvrtka pa ako imate kakve radove na otvorenom – obavite ih tijekom iduća tri diljem Hrvatske uglavnom suha dana – kazala je dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ.

HRVATSKA SUTRA

Pretežno sunčano i danju iznadprosječno toplo. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla, a navečer na zapadu umjerena naoblaka. Vjetar slab, na moru ujutro burin, od sredine dana umjeren zapadni i jugozapadni, na otvorenom sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 9 i 14, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna od 26 do 31 °C.

“I idućih dana vjetar na Jadranu slab i umjeren, sve češće jugozapadni, a zatim će zapuhati jugo, osobito na sjevernom dijelu. S njim će – nakon još pretežno sunčanog utorka  od srijede biti i više oblaka, na sjevernom dijelu Jadrana i područjima uz njega u drugom dijelu dana već i mjestimične kiše, a još nestabilniji bit će četvrtak, i to u cijeloj Hrvatskoj. Učestaliji pljuskovi bit će u zapadnim krajevima. Temperatura će se sniziti, no i dalje će u većini predjela biti barem malo viša od uobičajene za sredinu rujna.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

IZVOR: DHMZ i HRT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here