Poslije niza „sušnih“ godina odigran je tradicionalni Uskrsni brzopotezni turnir Šahovskog kluba „Dubrovnik“ u novim prostorijama.

Na svoj način, ovaj turnir je i „povijesni“, jer se po prvi put jedan dubrovački turnir ovakvog tipa obračunavao i za međunarodni FIDE rejting u tzv. blitz šahu. Nastupilo je čak 20 šahista, a igralo se 11 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju.

Ohrabrujuće da je na turniru nastupilo osam kadeta Šahovskog kluba „Dubrovnik“, odnosno novi naraštaj dubrovačkih šahista. Po očekivanju, pobijedio je glavni favorit, FIDE majstor Anvar Turdyev /inače violinist, stalni član Dubrovačkog simfonijskog orkestra/ koji je osvojio 10 bodova od 11 mogućih /izgubio je od MK Tomislava Musića/. Na drugo mjesto plasirao se MK Tomislav Musić s 9 bodova, treći je MK Faruk Lošić s 8,5 bodova, četvrti MK Predrag Zerdo sa 7.5 bodova, peti drugokategornik Žan Glišović sa 6.5 bodova, šesti Izet Kuštrić sa 6 bodova, sedmi Michael Falkoni sa 6 bodova itd.

Turnir je protekao u ugodnom ozračju, a svoj posao besprijekorno je obavio međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here