Spojem soje, kokosa i mirisnih ulja Dubrovčanin Natalio Đangradović vodi vas u mirisnu avanturu inspiriranu hrvatskim otocima među kojima je i Lokrum. Ljubav prema izradi organskih  i prirodnih svijeća od sojinog i kokosovog voska rodila se iz nostalgije, u ljeto 2017. godine.

Lokrum kao inspiracija

“Budući da sam u to vrijeme živio izvan Hrvatske, godišnji odmor sam odlučio provesti u rodnom Dubrovniku. Na obožavanom mjestu svoje mladosti, đardinu Starog grada, Lokrumu, provodio sam sate. Eksplozija mirisa jasmina, eukaliptusa, sandalovine, crnog jasena… ponovo se urezivala u moje biće”, kazao je Đangradović te dodao kako mu ideje znaju doći upravo u snovima.

“Tako sam se, jedno jutro nedugo nakon godišnjeg odmora, probudio iz nostalgičnog, ali i inspirativnog sna. Vizija je bila jasna; svijeća koja svojim mirisom u moj dom donosi atmosferu otoka te budi najljepše emocija”, kazao je dodao kako je izrada svijeća prvenstveno bila hobi za njegovu dušu, no uz podršku i nagovor obitelji i prijatelja, odlučio se na poslovnu avanturu.

Svijeće su onakve kakve ih želimo za sebe, dodaje Đangradović, visokokvalitetne, prirodne, veganske te bogate mirisom.

“Naravno, doživljaj je estetski obogaćen luksuznim pakiranjem koji nema štetnog utjecaja na okoliš.  Odabir imena svijeća je bio prirodan, nazvane su po mjestima kojima su inspirirane, preciznije, njihovim zemljopisnim koordinatama. Počelo je s Lokrumom, a nastavlja se s Hvarom, Rabom i Brijunima jer svaki otok je jedinstven te ostavlja jedinstveni mirisni utisak koji je dalje pretočen u jedinstvenu mirisnu svijeću”, pojašnjava.

U odnosu na parafinske svijeće, zbog svog sastava od sojinog i kokosovog voska, povećana im je trajnost od 25 – 50 posto, što ih čini i ekonomičnijima. 

Mirsi koje bude najljepše uspomene i emocije

“Svijeće mirišu jedinstveno, izgledaju sjajno te svojim mirisom bude najljepše uspomene i emocije. Svaka svijeća je ručni rad kojoj je poklonjena velika, a putem njih možete sebi i onima koji vam znače pružiti bezvremensko putovanje kroz mirisnu rapsodiju hrvatskih otoka”, poručio je.

Povodom Valentinova Đangradović je osmislio i limitirano izdanje svijeća s mirisom ljubavi, inspiriranu vječnom misterijom zvanom žena.

USPJEH DUBROVAČKOG DIZAJNERA Kako je Natalio Đangradović zasjenio Diora

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here