Održano je malo natjecanje u robotici u Dubrovniku po pojednostavljenim i prilagođenim Robocup pravilima. Pobjednik ili pobjednički tim je onaj koji u najkraćem vremenu sakupi najviše bodova, a ovaj put je to bila ekipa Madom – Domagoj Bjelopera i Matej Marić. Drugo mjesto osvojila je ekipa OK – Maroje Alamat i Orsat Kralj, a treće mjesto je osvojila ekipa Zvono – Mihael Pendo i Karlo Jemin.

Hrvatsko društvo za robotiku provodi ovaj izniman projekt kojem je glavni cilj unaprijediti i popularizirati robotiku kao i znanost, tehnologiju, matematiku te fiziku među djecom i mladima te potaknuti osnovnoškolce i srednjoškolce da se odluče za školovanje u tom smjeru.

Projekt Uvod u robotiku sunfinanciran je iz europskog socijalnog fonda, a osigurava besplatne edukacije, radionice te natjecanja za sve uzraste. Projekt Uvod u robotiku vrijedan je gotovo tri milijuna kuna, a projektne aktivnosti usmjerene su radu s učenicima iz područja robotike.

Upravo ovakva natjecanja iz robotike jedna su od najatraktivnijih aktivnosti za učenike. Učenicima se dodijeli zadatak gdje robot u realnom vremenu prolazi zadani put u areni i obavlja zadatak koji učenici trebaju riješiti.

Treneri svakog robotičkog kluba, koji sudjeluje u projektu Uvod u robotiku, najboljim natjecateljima dijele nagrade koje imaju oznake vidljivosti projekta. Ovo manje natjecanje koje je održano u Dubrovniku prethodi velikom natjecanju na razini cijele Hrvatske koje će se održati slijedeće godine u lipnju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here