Zanimljiva je bila reakcija jedne obitelji koja je nedavno posjetila naš Grad baš kad se jako zatreslo. Po povratku u svoju domovinu ova engleska obitelj je u kuverti na adresu uprave Rezervata vratila pužić koji su uzeli za suvenir. Sjetili su se priče o lokrumskom prokletstvu…

LEGENDA ILI…

Primiti omotnicu sa školjkicom ili kamenčićem bilo bi za mnoge čudno i neobično, ali ne i za Rezervat Lokrum.

Kod nas nije rijedak slučaj da nam stigne neka lijepa kartolina ili samo prazna omotnica s kamenčićem, a ponekad i cijelo paunovo pero. Svi odmah znamo o čemu je riječ (vjerovali ili ne u legendu o lokrumskom prokletstvu) pa je tako bilo i ovog ponedjeljka kada smo primili omotnicu obitelji iz Engleske s malim pužićem.

Naime, kako su nam opisali, ova obitelj je nedavno posjetila naš Lokrum i ponijela sa sobom malog pužića za uspomenu. Posljednje večeri svog boravka u Dubrovniku osjetili su veliki potres, kao i svi mi te iz straha od Lokrumske legende i riječi “Neka je proklet svaki koji pribavi Lokrum za osobno uživanje”, odlučili vratiti pužića svom mjestu, gdje i pripada, na Lokrum.

Ova obitelj koja je posjetila naš Lokrum može biti mirna; pužića smo kao i sve ostale kamenčiće, školjkice i paunova pera vratili na Lokrum – napisali su na fb stranici Rezervata Lokrum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here