Općinski sud u Dubrovniku je donio presudu kojom je odbio zahtjev In trend d.o.o. tvrtke da im Grad Dubrovnik isplati dodatnih 250 tisuća kuna za korištenje poslovnog prostora na adresi Ulica sv. Dominika br. 5 koji je za svoj atelje koristio pok. kipar Ivo Biočina. Član uprave tvrtke je Marija Obrvan, a kao prokurist se navodi njen suprug Mirko Obrvan. Njihov zahtjev je odbijen zbog zastare potraživanja.

Prisjetimo se. Nakon što je Grad Dubrovnik izgubio sudsku parnicu, morao je tvrtki In trend d.o.o. isplatiti iznos od oko 580.000 kuna. To je bio iznos za razdoblje od 2007. do 2015. godine tijekom kojega je Grad Dubrovnik iznajmljivao taj poslovni prostor iako ga nije imao u svom vlasništvu. Kao svoj atelje koristio ga je i to kroz subvencioniranu zakupninu omiljeni dubrovački kipar Ivo Biočina.

On je vlasniku prostoru, Mirku Obrvanu, ključ od prostora u Ulici sv. Dominika morao vratio 2018. godine, te je zaslugom Društva prijatelja dubrovačke starine prešao u prostor ispod skalina na ulazu u Grad s Pila.

U presudi se navodi kako je poslovni prostor Grad Dubrovnik predao vlasniku 7. ožujka 2018., te da mu je naknadu isplatio 14. rujna 2018.

Danas se u tom prostoru od 22,65 kvadrata nalazi Peppino’s Gelato.

No, tužitelj, In trend d.o.o. je 31. svibnja 2021. godine podnio novi tužbeni zahtjev za isplatom iznosa nešto nižeg od 250 tisuća kuna i to za razdoblje korištenja prostora u razdoblju od veljače 2015. do veljače 2018. godine.

Općinski sud je njihov zahtjev odbio uz obrazloženje da je došlo do zastare.

Tuženik može u zadanom zakonskom roku uložiti žalbu na ovakvu presudu Općinskog suda, te će o njoj odlučivati Županijski sud.

Cijela se presuda može pročitati OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here