Proteklog tjedna obratio nam se sugrađanina revoltiran parkiranjem mopeda i motocikala na mjestima predviđenima za osobne automobile.

GRAĐANIN KOMUNALNI REDAR: Koliko je vozača motocikala kažnjeno zbog parkiranja na mjestima za automobile?

Naveo je i kako se vozače osobnih automobila uredno novčano kažnjava kad se utvrdi da su se parkirali na mjestima za motocikle te se upitao koliko je vozača mopeda i motocikala dobilo novčanu kaznu za parkiranje na mjestima predviđenima za osobna vozila. Navedeno pitanje našeg sugrađanina proslijedili smo prometnom redarstvu. Odgovor, koji u nastavku donosimo u cijelosti zaprimili smo od gradske uprave.

“Prometno redarstvo sankcionira nepropisna parkiranja neovisno o kojoj vrsti vozila se radi. Najčešće se osobna vozila zateknu i sankcioniraju na mjestima za motocikle u Zagrebačkoj ulici i na parkiralištima Buža i Uvala Lapad.

Motocikli se u ovakvim prekršajima najčešće zateknu na Brsaljama gdje onemogućuju pristup parkirališnim mjestima za vozila osoba s invaliditetom.

Tijekom 2022. godine prometno redarstvo je ukupno evidentiralo 2653 prekršaj nepropisnog parkiranja. Statistika se vodi prema vrsti prekršaja (nepropisno parkiranje), a ne prema vrsti vozila (motocikl ili automobil)”, odgovorili su iz Grada Dubrovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here