Nakon što po medijima jutros odjeknula vijest kako se holivudska zvijezda i američka glumica Gabrielle Union neugodno iznenadila Dubrovnikom, zbog posjeta, kako u svojim memoarima kaže, jednom klubu gdje je doživjela prijetnje zbog boje svoje kože – odlučili smo podsjetiti kako je Gabrielle komentirala Dubrovnik 2019. godine kada se navodni incident, po njenim riječima, dogodio.

“Dubrovnik dojmovi – predivno! Jednostavno predivna zemlja! Nevjerojatna hrana, prekrasni ljudi. K tome, veliki sam obožavatelj ‘Igre prijestolja’ i bila sam presretna što sam ušetala u njegovo kraljevstvo”, rekla je tada za Dnevnik.hr.

U memoarima ‘Imaš li nešto jače?’ opisala je posjet jednom (neimenovanom, op.a.) klubu u Dubrovniku za koji su ona i njezini prijatelji mislili da je orijentiran na gay populaciju. Htjeli su popiti piće, no kada su se osvrnuli oko sebe shvatili su da je klub prepun rasističkih simbola, a neonacisti koje su tamo zatekli su im zaprijetili.

– Nikada ranije nisam iskusila toliku količinu mržnje i prijetnju fizičkim nasiljem, prisjetila se Union, ustvrdivši da ih je skupina neonacista slijedila niz ulicu dok su odlazili.

– Jako smo bili potreseni. Od straha i adrenalina svi smo zanijemili, napisala je.

Glumici se jutros ispričao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here