Osim zbog često obilnih pljuskova ponegdje praćenih grmljavinom, neke će rive do ponedjeljka biti poplavljene i zbog velikih valova koje će izazvati jak i olujni vjetar, najčešće jugozapadni i južni. Ne morate li – plovidbu najbolje odgodite do ne sasvim stabilnog, ali svakako mirnijeg početka sljedećega tjedna. Na kopnu će se tada “vratiti” noćni i jutarnji temperaturni “minusi”, koji će do ovotjedne nedjelje izostati, kazao je o vremenu u narednim danima za HRT, Zoran Vakula.

“U Dalmaciji toplije, ali i promjenjivije, kišovitije, vjetrovitije i valovitije – najprije uz jugo, zatim sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, koji će također biti jaki, ponegdje i olujni te prouzročiti plavljenje nekih riva. U mnogim će mjestima pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru.

Na jugu Hrvatske, uz lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom – vjerojatno i više od 80 litara. Nevolja će biti i zbog jakog i olujnog vjetra koji će mijenjati smjer te valovitog, čak i uzburkanog mora.

Na Jadranu će za vikend biti podjednako – većini nepovoljno – biti i tijekom vikenda. I dalje u mnogim mjestima povremeno obilnija kiša, mjestimice i grmljavina, te često jak, ponegdje i olujni vjetar, najčešće jugozapadni. U ponedjeljak stabilnije, većinom uz buru”, kazao je Vakula.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here