Niko Kapetanić je podnio ostavku na svoje članstvo u Nadzornom odboru “Sanitata”. O tome je obavijestio gradonačelnika Mata Frankovića i direktoricu “Sanitata” Klaudiju Barčot.

Nakon što smo čuli za tu informaciju, pitali smo Kapetanića da pojasni svoju odluku.

-Možete pogađati samo jedanput! – bio je kratak i ne odviše razgovorljiv.

Nakon takvog odgovora ostaje samo za nagađati kako je njegova odluka potaknuta značajnim višemilijunskim najavljenim poskupljenjem projekta obnove place u Gružu, o čemu se dosta toga moglo čuti i na protekloj sjednici Gradskog vijeća.

Predsjednik NO “Sanitata” je Pero Vićan, iz čije je “dogovorne kvote” poslijeizborne koalicije s HDZ-om i DUSTROM na čelnu poziciju stigla i nova direktorica Klaudia Barčot, iako se tada isticalo kako nije članica DDS-a.

Ovo je u kratkom vremenu drugi član koji napušta Nadzorni odbor tvrtke Sanitat Dubrovnik, a koji su izabrani posredstvom HDZ-a. Početkom veljače to je napravio i Blaž Pezo. Umjesto njega je u Nadzorni odbor “Sanitata” ušao njegov stranački kolega Gordan Špero.

Tvrtka “Sanitat” je, prema nepotpisanoj, ali dogovorenoj koalicijskoj “suradnji” pripala DDS-u Pera Vićana. On je jednoglasno izabran za predsjednika NO tvrtke, dok je za potpredsjednika izabran Blaž Pezo.

Uz njih, u NO su odabrani i Niko Kapetanić, dugogodišnji bivši direktor te tvrtke i Lucija Miljanić Macan koja se na proteklim lokalnim izborima našla na konavoskoj listi Pera Vićana.

Najavljuje li ovo “komešanje” u “Sanitatu” i ozbiljnije napuknuće u odnosima između DDS-a i HDZ-a doznat će se, ne treba nimalo sumnjati, veoma skoro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here