Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić tvrdi da se zbog polaganja vodovodnih cijevi sigurno neće rušiti stoljetni dub u Majkovima, koji je nominiran za Hrvatsko stablo godine 2021.

Na naš upit načelnik je odgovorio sljedeće.

“Vezano za Vaš upit o mogućem rušenju Gorostasnog duba u Majkovima ovim putem Vas obavještavamo da se sigurno neće srušiti stoljetno stablo zbog postavljanja vodovodnih cijevi za naselja Grbljava, Prljevići, Rajkovići i Kunja ljut, a sve možete dodatno provjeriti sa Vodovodom Dubrovnik koji je ishodovao dokumentaciju i dozvolu za predmetne radove, kao i osigurao europska sredstva za izvođenje istih”.

Načelnik naglašava kako se sigurno “neće, i nema potrebe, rušiti stablo”.

“Ne znam kome je to uopće palo na pamet jer se samo polaganje cjevovoda uvijek može tehnički izvesti tako da se ne radi bespotrebna šteta na prirodnu baštinu”, stoji u odgovoru Nikole Knežića.

Podsjetimo, društvenim mrežama jučer su se počeli širiti apeli za očuvanje stoljetnog duba u Majkovima, koji je, među ostalim, nominiran za Hrvatsko stablo godine, a koji je navodno predviđen za rušenje zbog polaganja novih vodovodnih cijevi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here