Iako već imaju četiri člana uprave te dva savjetnika, Hrvatske ceste, tvrtka koja je u državnom vlasništvu odlučila je zaposliti još jednog člana uprave i to sa znanjem “tehničke struke”, piše Telegram. Opravdanje im je kako će novi član pomoći poslovanju tvrtke, koja redovito posluje s gubitkom. Prošlu godinu, 2021., završili su u minusu 499.000 kuna, a vrlo slične rezultate postizali su i ranijih godina.

Zanimljivo je kako je Dubrovčanin Nikša Konjevod, koji ima to “tehničko znanje”, donedavno bio član Uprave HC-a, ali je onda iz Uprave “nestao” te postao jedan od dva savjetnika Uprave.

On je naime razrješen 2. listopada prošle godine, a već idući dan je zaposlen kao savjetnik. Njega i njegovog kolegu savjetnika Hrvatske ceste mjesečno plaćaju ukupno 57 tisuća kuna bruto, odnosno oko 20 000 kuna neto svakog.

Uprava Hrvatskih cesta uz 4 člana, ima i dva savjetnika. Prvi je Goran Marić, bivši ministar državne imovine koji je opterećen skandalima ostavku dao 15. srpnja 2019., a manje od godinu i pol kasnije imenovan je na prestižnu funkciju u Hrvatskim cestama, javlja Telegram.

Drugi savjetnik je Nikša Konjevod. On je bio član uprave Hrvatskih cesta do razrješenja 2. listopada 2021. No već idući dan je zaposlen kao savjetnik. Dvojicu savjetnika Hrvatske ceste mjesečno plaćaju 57.264 kuna bruto (oko 20 000kn neto psvaki), a kako su odgovorili, Telegramu, iako im ugovorom nije zajamčen auto, oni za potrebe “poslovnih procesa i aktivnosti” imaju mogućnost korištenja službenih vozila, “sukladno raspoloživosti”.

Na plaće sadašnje četveročlane uprave mjesečno pak odlazi 155.512 kuna bruto. Novi član će koštati dodatnih 38.878 kuna bruto. On će dobiti i novu limuzinu procijenjene vrijednosti 250.00 kuna bez PDV-a čiju su nabavu Hrvatske ceste pokrenule svega tjedan dana nakon raspisivanja natječaja za člana uprave.

Ministar Oleg Butković tvrdi da je novi čovjek potreban jer su Hrvatske ceste tijekom zadnjih godina “otvorile brojna gradilišta” te da se isto očekuje u nadolazećem razdoblju. Pritom je nabrojao sve projekte koje će tvrtka izvoditi. Zbog toga, tvrdi, proizlazi i potreba za “dodatnim angažmanom nekoga tehničke struke” u upravi Društva.

IZVOR:Telegram.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here