Dubrovčani već godinama muku muče s parkingom. Problem nedostatka parkirališnih mjesta posebno je vidljiv u naselju Zlatni potok. U proteklim danima, a to nažalost nije prvi put, situacija je eskalirala do razine bušenja guma parkiranim automobila i “šaranja” automobila ključevima. Iako su iz Gradskog kotara Ploče iza Grada više puta tražili od Grada da postave video kamere iz gradske uprave kazali su nam da trenutno nije u planu postavljanje nadzora od okretišta Viktorija do hotela Belvedere. “Za dugoročno rješenje problema u ovom predjelu u planu je projekt garaže”, kazali su iz Grada Dubrovnik.

Iako je na početku Ulice Frana Supila istaknula tabla s natpisom “Residents only”, koja ukazuje da parkiranje dopušteno samo stanovnicima, vozači u potrazi za parkingom ju i prečesto zanemaruju. Pa se onda na trotoaru mogu vidjeti automobili raznih registarskih oznaka, pa i kamperi, što ugrožava kretanje pješaka.

Grad Dubrovnik upitali smo za komentar navedene situacije. Odgovorili su nam kako je u ulici Frana Supila, a na dijelu od okretišta Viktorija pa do hotela Belvedere uređeno parkiralište koje se nalazi uz igralište ispod zgrada Zlatni potok te da ono izrađeno u suradnji s GK Ploče iza Grada.

“Predmetnim radovima osigurala su se dodatna parkirališna mjesta, na lokaciji gdje su se duži niz godina parkirala vozila koja su svojim načinom parkiranja, a zbog nedovoljnih dimenzija parkirališta, koristila prometni trak i time ometala sigurno odvijanje prometa. Predmetnim proširenjem sada je vidljivo manji broj automobila na ulici. Pločnik od izlaska iz naselja kroz Ulicu Frana Supila oslobođen je automobila te je na takav način osiguran siguran prolaz za pješake”, navodi se u odgovoru kojeg smo zaprimili od gradske uprave.

“Na ostalom dijelu ulice nema označenog parkirališta, već se radi o prometnici s dva prometna traka i izvedenim nogostupom dijelom na južnoj, dijelom na sjevernoj strani ulice, a na kojem parkiranje nije dozvoljeno, a što je regulirano  Zakonom o sigurnosti prometa na cestama”, kazali su nam iz Grada Dubrovnika o parkiranju na trotoaru.

Iz Gradskog kotara Ploče Iza Grada u više su navrata tražili postavljanje nadzornih kamera, dijelom i zbog oštećivanja automobila, stoga smo Grad pitali razmatraju li navedenu opciju.

“Trenutno nije u planu postavljanje video nadzora na dijelu ulice Frana Supila od okretišta Viktorija pa do hotela Belvedere. Oštećenja se mogu prijaviti nadležnoj policijskoj upravi i/ili prometnom redarstvu koji će potom postupati sukladno svojim ovlastima”, navodi se u odgovoru koji smo zaprimili.

Iz gradsku upravu istaknuli su da kontinuirano razvijaju promet u mirovanju na svom upravnom području.

“Što se tiče Zlatnog potoka, za dugoročno rješenje problema u ovom predjelu u planu je projekt garaže”, poručili su iz Grada Dubrovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here