Nova urednica HTV-a, Rahela Štefanović, rođena Vuković, porijeklom je Konavoka, a srednju školu, jezičnu gimnaziju završila je u Dubrovniku. Diplomirala je novinarstvo na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a magistrirala međunarodne odnose na politologiji. Vijest o još jednoj uspješnoj ženi s naših prostora, iz Konavala, od Vukovića s Radovčića, te majke iz obitelji Glavić, zacijelo će razveseliti ovdašnje stanovnike.

Ova samozatajna novinarka rođena 1981. godine, dosad je na HTV-u obavljala niz odgovornih i zahtjevnih funkcija, a kolege je opisuju kao veoma vrijednog radnika i dobru osobu. U vruću uredničku stolicu javnog medijskog servisa, sjesti će od ponedjeljka, 21. ožujka, a obzirom na sve kritike koje stižu na rad njene matične kuće, pred njom će biti veoma zahtjevan i izazovan posao.

Televizijsku karijeru Rahela Štefanović je započela 2004. godine u talk-showu ‘Latinica’, gdje je provela četiri godine. Potom nastavlja raditi u emisijama ‘Hrvatska uživo’, ‘Dossier.hr’, a od 2010. do 2012. urednica je u ‘8. katu’ Daniele Trbović. Nakon toga dvije godine radi reportaže za politički magazin ‘Labirint’, a 2015. postaje pomoćnica glavne urednice HTV2 Vesne Karuze. Karijeru nastavlja kao urednica koordinatorica u Kontroli kvalitete programa, te Istraživačica medijskog okoliša, Voditeljica HRT-ovog strateškog projekta ‘Razvoj programskih usluga za djecu i mlade’, a od 2019. godine do danas bila je urednica u odjelu odabira i nabave stranog programa. Uz to, u ožujku je postala voditeljica projekta ‘Škola na trećem’, koji je nagrađen na Danima HRT-a 2021. godine i na što je iznimno ponosna.

foto: HRT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here