Disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova izrekao je novu, punu blažu presudu Matku Klariću, bivšem načelniku Postaje granične policije Gruda. Optužen je za seksualno uznemiravanja mladih kolegica, prisiljavanje policijskih službenika da čiste samostan, te puštanje preko granice osoba koje je nisu imale pravo prelaziti. Iako mu je prvom nepravomoćnom presudom bio izračen otkaz sad je, kako neslužbeno doznaje Telegram, kazna samo uvjetna.

Upravo je za seksualno uznemirivanje policijskih službenica Klarić kažnjen uvjetno, odnosno neće dobiti otkaz ako u idućih šest mjeseci ne ponovi disciplinski prijestup. Za druga dva nedjela iz prijave oslobođen je krivnje. Pritom, kako je potvrđeno Telegramu, protiv Klarića se kazneni postupak ne vodi.

Riječ je o novoj nepravomoćnoj presudi koju je Klarić izrekao MUP-ov Disciplinski sud u Rijeci. Prvi postupak vođen je na Disciplinskom sudu u Splitu i tako je kazna bila puno stroža. Tad je bio kažnjen prestankom državne službe zbog seksualnog uznemiravanja i slanja na čišćenje, dok mu je zbog puštanja preko granice izrečena blaža mjera – premještaj. Nakon Klarićeve žalbe sve je vraćeno na početak, a dogodine bi za neke prijestupe već mogla nastupiti zastara.

U svakom slučaju, ova disciplinska presuda još nije pravomoćna te ostaje za vidjeti hoće li bilo Klarić bilo načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević na nju uložiti žalbu.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here