Ivan Paladina trebao bi biti novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u HDZ-ovoj vladi Andreja Plenkovića, i to umjesto nedavno uhićenog Darka Horvata.

”Riječ je o mladom i iskusnom stručnjaku o kojemu sam čuo sve najbolje”, predstavio ga je danas kontroverzni HDZ-ov ministar Tomislav Ćorić.

Iza Paladine ostale ruševine Srđa, Radeljevića, Kupara, a obnavljao bi Zagreb i Baniju Kako su saznale Index istrage, iza novog ministra Paladine, koji je prvi čovjek Hrvatske zadužen za obnovu potresom razrušenih područja, su nikad izgrađeni projekt Golf na Srđu, neizgrađeni projekt Radeljević, koji je ruševina posljednjih 20 godina u dubrovačkom predjelu Gruž, neobnovljeni, ratom razrušeni hoteli Kupari, koji su kupljeni još 2015. godine, a tu je i epizoda u građevinskoj tvrtki koja je financirala HDZ za izbore 2015. godine i koja je nedugo nakon potresa u Zagrebu završila u ubrzanoj likvidaciji.

Paladininoj biografiji ne pomaže što vlastiti poslovni, ali i financijski uspjeh može zahvaliti ruskoj poduzetnici Oksani Dvinski i ruskom poduzetniku Sergeju Gljadelkinu za koje se već pisalo da iza njih stoji ruski kapital, donosi index.hr.

Prema službenoj biografiji, Paladina je počeo svoju profesionalnu karijeru 2006. godine u Adecco Croatiji, agenciji za zapošljavanje, gdje se zadržao dvije godine, a radio je u marketinškom odjelu. Nakon toga prelazi u tvrtku Razvoj golf, i to dok je iza nje stajao kontroverzni izraelski poduzetnik Aaron Frenkel.

Više pročitajte ovdje.

foto: screenshot nova tv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here