Nakon jučerašnje vijesti da su (u)dioničari TUP-a potpisali ugovore o prodaji svojih dionica i to u dogovorenom postotku od 75,71 %, Grad bi do kraja ožujka trebao izvršiti uplatu.

(U)dioničari TUP-a ispunili obveze iz ugovora, UTD ih mora isplatiti do kraja ožujka

Obzirom na rokove, u kojoj je fazi sređivanje kredita? Pitanje je koje smo uputili nadležnima.

-Što se tiče kreditnog zaduživanja sve potrebne procedure su u tijeku.

Tijekom sljedećeg tjedna očekuju se konkretne ponude od banaka na temelju kojih će se u konačnici donijeti odluka s kojom bankom će se sklopiti ugovor o kreditnom zaduženju.

Izvjesno je kako bi postupak trebao biti završen i prije utvrđenog roka, a o svim bitnim koracima dalje u tom procesu javnost će biti pravovremeno obaviještena – stoji u odgovoru iz gradske uprave na pitanje je li se, obzirom na najavljeni rok isplate dionica TUP-a nekadašnjim vlasnicima, već uzeo kredit i u kojoj banci, te pod kojim uvjetima.

Kreditno zaduženje za kupnju TUP-a i poslovnih udjela dioničara iznosi oko 10 milijuna eura, dodali su iz gradske uprave.

Izvanredna Skupština UTD Raguse

Inače, nakon što je dugogodišnji direktor Igor Jurišić podnio ostavku na to mjesto, njegov je posao na čelu UTD Raguse preuzela Marija Šimunović, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika koja je bila i predsjednica Skupštine UTD Ragusa.

No, službena odluka i o njenom imenovanju i o podizanju kredita najavljena je za 14. ožujka kada bi se trebala održati izvanredna skupština UTD Raguse. Na njoj bi se trebala dati suglasnost Upravi Društva za uzimanje zajmova i kredita u kumulativnoj vrijednosti većoj od 200.000,00 kuna.

Glavna skupština, naime, mora ovlastiti Upravu Društva za kreditno zaduživanje za izvršenje Ugovora o postupcima i načinu otkupa dionica TUP d.d. i poslovnih udjela ELEKTROCARBON-ESOP s društvima TUP d.d., Dubrovnik i ELEKTROCARBON-ESOP za usluge od dana 24. siječnja 2022. u iznosu od 10.201.000 eura.

Tako stoji u prijedlogu odluke.

Osim toga, donijeti će se i odluka o razrješenju predsjednice Skupštine društva, Marije Šimunović te ona o imenovanju nove, Ivane Brnin na mandat od četiri godine. Na dnevnom redu je i informacija o imenovanju novog direktora UTD Ragusa, Marije Šimunović.

foto:ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here