Kad zakoračimo u novu godinu, osjećamo potrebu da pokušamo malo pogledati u budućnost i shvatiti što bi nas u njoj moglo očekivati.

Jedan od načina je numerologija. Pa, saznajemo što brojevi godine u koju smo upravo ušli znače i poručuju.

Numerologija je sustav koji počiva na ideji da brojevi od nula do devet imaju spiritualno i simboličko značenje. Za numerološko tumačenje godine prvo treba izračunati nešto što se u numerologiji naziva Univerzalnim brojem godine, a prema numerologinji Feliciji Bender, autorici knjige The Ultimate Guide to Numerology, univerzalni broj godine pred nama donosi energiju, potporu i nadu.

Univerzalni broj godine je lako izračunati, dovoljno je da se zbroje svi brojevi godine. Tako je za 2022. univerzalni broj 6 (2+0+2+2 = 6) i to bi nas, ako je suditi prema numerolozima, trebalo radovati. U 2021. kroz koju nas je vodio univerzalni broj 5 nismo dobro prošli jer je to broj koji donosi neravnotežu i konstantnu frustraciju. I zaista, nije teško prisjetiti se cijele ove čudne godine u kojoj su se miješali osjećaj nesigurnosti i razočaranja.

Godina obitelji i ravnoteže

No, sada nam se smiješi Univerzalni broj 6 koji nam donosi ljubaznost i stabilnost. S obzirom na to da se taj broj nalazi preko pola puta od jedan do devet, on također znači „stjecanje mudrosti i zrelosti te spremnost da se iskoristi stečeno znanje i krene prema naprijed”. Šestica se u numerologiji često doživljava i kao roditeljska figura: to je netko tko nas hrani i pruža nam razumijevanje kad nam je potrebno, ali je i strog kad nam je potrebna čvrsta ruka. Šest je izrazito obiteljski broj pa se u nadolazećoj godini može očekivati više povezivanja s članovima obitelji koje neko vrijeme nismo vidjeli.

Također, mnogi će u toj godini osnovati svoje obitelji ili se vratiti svojim obiteljima koje su napustili. Izrazito su naglašene obiteljske vibracije u 2022., a to je itekako dobrodošla energija nakon svih nesigurnosti i tjeskoba koje smo proživjeli protekle dvije godine. Svi bismo mogli imati koristi od toga da ove godine posvetimo više pažnje našim vezama i odnosima pa je početak te nove godine u znaku šestice idealan trenutak da pripremite podsjetnik da se češće javite svojim najmilijima te da provedete što više kvalitetnog vremena s bliskim osobama.

Anđeoski broj

Numerologinja Ellen Ricks sa stranice Astrology.com ukazuje na to da nije samo Univerzalan broj nove 2022. godine pozitivan, već je pozitivno i ponavljanje broja 2. Broj dva se smatra anđeoskim brojem, a u novoj godini imamo čak tri dvojke! U numerologiji je broj dva broj ravnoteže ili, drugim riječima, broj koji smiruje ili donosi mir. Dvojka ima sposobnost da dvije suprotstavljene strane dovede do kompromisa i pomogne da nađu zajednički jezik. To bi, stoga, potencijalno mogla biti godina pomirenja i ujedinjenja, što je vrlo utješno s obzirom na to da živimo u vrijeme u kojem je društvo podijeljeno po mnogim pitanjima. I čini se kao da svaki novi događaj izaziva samo nove i nove podjele među ljudima.

Općenito, moglo bi se reći da numerologija 2022. godine ukazuje na to da će to biti godina jedinstva i sloge, obitelji i veza. Dobra je ideja upravo u toj godini započeti vezu ili donijeti odluku da biste se zaista trebali vjenčati nakon više godina provedenih u vezi jer je broj dva, između ostalog, povezan s partnerstvom i zajedništvom. No, ova će nas godina učiniti svjesnima i koliko su zapravo dobre i iskrene naše veze pa, kad neka veza završi razvodom ili prekidom upravo u 2022., to će značiti da nije niti bila vrijedna da opstane.

Prema numerologiji, 2022. godina uključuje tri vibracije broja 2, što povećava njihovu energiju, a tu je utjecaj nule koja povećava pozitivan utjecaj sve tri dvojke. Vibracije broja dva su ravnoteža i prilagodljivost, vjera i povjerenje, suradnja i diplomacija, a anđeoska brojka ujedno predstavlja i ljubav, obitelj i partnerstvo. Kad je riječ o nuli, ona svaki broj čini još moćnijim i utjecajnim i potencira njegove vibracije. Broj 0 predstavlja duhovnu otvorenost i rast, potencijal i izbor, vječnost i beskonačnost, kontinuirane krugove i tok, kao i početak putovanja. Usredotočenost na širu sliku, ali i obraćanje pažnje na detalje su ono što će vam pomoći da u 2022. svoje najambicioznije snove pretvorite u stvarnost.

Godina zajedništva, a ne sebičnosti

Prema numerologu Joshu Siegelu, još jedan važan aspekt nadolazeće godine krije se u broju 22 koji je prisutan u njoj.

Broj 22 je broj „graditelj”, što u numerologiji znači da je povezan s izgradnjom baze ili strukture. Drugim riječima, fokus će u idućoj godini biti stavljen na povratak u normalu i oporavak te ponovno stabiliziranje naših života i (uzimanje uzdi u svoje ruke nakon što nam je pandemija u dobroj mjeri otela kontrolu nad našim životima). Važan aspekt 2022. je i već spomenuta ravnoteža, naročito u poslu i u vezama.

No, možda je najljepši zaključak da 2022. godina nije godina sebičnosti i nije godina u kojoj je u prvom planu „ja”, već godina u kojoj je u pravom planu „mi”. To nije godina individualnosti, već zajedništva. To je godina u kojoj trebate stalno imati na umu da niti jedan čovjek nije otok. Najviše ćete postići suradnjom, zajedništvom i kompromisima.

Tekst preuzet sa stranice živim.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here