Na danas održanoj konferenciji za novinare gradonačelnik je odgovarao na cijeli niz pitanja, nezvezanih za problem lapadske obale. Pa je tako i Nuncijata došla na red. Pitanja su bila vezana uz pješački prijelaz, koji stanovnici već godinama čekaju, kao i za dodjelu zemljišta braniteljima, koji čekaju još i duže.

Na pitanje novinara, kad će se braniteljima dodijeliti zemljišta za gradnju na Nuncijati, Franković je kazao kako se skoro nada dodjeli zemljišta.

-Građevinska dozvola još nije izdana, jer čekamo Ministarstvo kulture. Nekad se pitam zašto je braniteljima netko odlučio dodijeliti zemlju na Nuncijati uz toliko problema. Kad promislim što bi bilo da nismo našli rješenje za novu cestu za Nuncijatu, ti objekti ne bi se bili izgradili nikad. Moj rok je 1. svibnja za rješavanje problema s dodjelom zemljišta na Nuncijati.

Za pješački prijelaz na Nuncijati Grad je naručio, a Prometni fakultet u Zagrebu izradio studiju. Ponudili su tri rješenja. Sve je proslijeđeno MUP-u, koji je dao suglasnost. Sve smo proslijedili u Ministarstvo prometa, koje je imalo primjedbe oko poboljšanja svjetlosne signalizacija. To smo ispravili, očekujemo njihovu suglasnost u roku od 7 dana.  Istodobno smo sve proslijedili Hrvatskim cestama,  one su spremne to financirati. Nadam se da ćemo do kraja tjedna komplimentirati dokumentaciju i da će to biti podloga za uređenje privremenog pješačkog prijelaza na Nuncijati, zaključio je Franković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here