“Stožer je dobio nužne epidemiološke mjere za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku, Primorsko-Goransku, Istarsku te za grad Novalju. Na javnim okupljanjima može najviše može 50 osoba, osim ako je riječ o javnom okupljanjima na kojima sudjeluju samo osobe s covid-potvrdom. S covid-potvrdom se može okupiti najviše 1000 osoba”, kazao je na konferencviji za novinare Stožera CZ ministar Davor Božinović.

“Na privatnim okupljanjima i svadbenim svečanostima bez covid-potvrde može biti najviše 15 osoba, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima može biti najviše 1000 gostiju. Sajmovi i drugi oblici gospodarskih priredbi na otvorenom prostoru mogu se održavati samo uz suglasnost lokalnih stožera. Sportska natjecanja s prisustvom gledatelja mogu se održavati samo ako svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje posjeduju covid potvrde. Organizatori događaja moraju najkasnije 7 dana prije održavanja poslati namjeru održavanja lokalnom stožeru te zatražiti prethodnu suglasnost. Nadležni stožer je obvezan donijeti odluku u 2 dana i dostaviti je županijskom stožeru koji također mora donijeti odluku u 2 dana. Ako se dva stožera ne mogu složiti oko ispunjenja uvjeta takvog događaja ili okupljanja, onda konačnu odluku donosi Nacionalni stožer”, rekao je Božinović. 

“Sve ove mjere se donose s trajanjem do 15. kolovoza, a odluka stupa na snagu u ponedjeljak 26. srpnja”, rekao je Božinović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here