Trgovački sud u Zagrebu u utorak je odbio tužbu ministra graditeljstva Ivana Paladine kojom je pokušao izaći iz suvlasništva u tvrtki Kupari Luxury Hotels d.o.o. te mu presudio da plati sudske troškove u visini od oko sto tisuća kuna, piše Jutarnji list.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi, a podsjetimo da je ministar Paladina za svoj udio u tvrtki od deset posto u sudskom postupku tražio čak 67,5 milijuna kuna.

No, sud je, doznaje Jutarnji list, presudio da ministar Paladina “nije dokazao osnovnu pretpostavku, a to je da ga ostali suvlasnici onemogućuju u realizaciji njegovih vlasničkih prava”. Sud je naime, utvrdio kako tvrtka ima novog suvlasnika te da s njim ministar graditeljstva Paladina nikad nije poslovao, stoga smatra da nije dokazao da ima problema u ostvarenju svog vlasničkog prava te mu je odbio tužbu.

Isto tako, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, sud je u ovoj nepravomoćnoj presudi utvrdio da je vrijednost udjela čiji je vlasnik ministar Paladina oko 5,3 milijuna kuna, a ne 67,5 milijuna kuna, na koliko je u tužbenom zahtjevu vlastiti udio procijenio Paladina.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here