Odlukom Predsjedništva dubrovačkog HDZ-a, Zlatko Begušić Bega više nije tajnik stranke, a od njega je zatraženo i da vrati vijećnički mandat u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika. Ukoliko Begušić udovolji nalogu stranke, u vijećničku će se klupu vratiti HDZ-ovac Ivo Lučić, zvan Minđuha. Kako sada stvari stoje, Begušić će stranci koja mu je u proteklom vremenu, zbog njegovog rada “na terenu” dala brojne prilike da postane poprilično utjecajan u zajednici, staviti na raspolaganje svoj mandat. No, ipak bi trebalo pričekati ponedjeljak i sjednicu Gradskog vijeća kako bi se vidjelo je li Begušić odlučio ostati vijećnikom i iskoristiti svoje pravo na neotuđivost mandata.

Podsjetimo kako je Zlatko Begušić na unutarstranačkim izborima održanima pred kraj prošle godine izabran za člana proširenog Predsjedništva dubrovačkog HDZ-a, na mjesto tajnika, te da je član Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik. Na proteklim lokalnim izborima se našao na 7. mjestu liste HDZ-a, HSU-a i Hrvatskih suverenista, te je na prvoj sjednici prisegnuo za vijećnika.

No, kako se čini, njegovom mandatu brzo je došao kraj, a što je presudilo da se toliko pogoršaju odnosi sa čelništvom stranke da se povuku ovakvi potezi, samo se nagađa. Špekulacije se kreću od toga da se nije udovoljilo nekim njegovim prohtjevima za zapošljavanje do toga da je izostao s protekle sjednice Gradskog vijeća, kao nekakvog izraza bunta, što nije “sjelo” čelništvu stranke.

U ponedjeljak će, što se vijećničkog mandata tiče, sve biti posve jasno, ali da će razlaz sa strankom Zlatko Begušić osjetiti u izostanku svih funkcija koje je dosad dobivao kao “zaslužni” član HDZ-a, uopće ne treba sumnjati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here