U organizaciji Upravnog odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika i HGK – Županijske komore Dubrovnik danas je održana online radionica pod nazivom „Zapošljavanje stranaca i postupak dobivanja radnih dozvola“.

Glavna tema online radionice bila je upoznati sve one kojima je potrebna radna snaga iz inozemstva s procedurama koje ih očekuju te im dati napomene kako se adekvatno pripremiti za nadolazeću  sezonu.

Predavačice Nikolina Stančić Strgar, viša stručna savjetnica u Područnom ured Dubrovnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), te Željka Kralj, voditeljica za statusna pitanja i državljanstva PU Dubrovačko neretvanske u ovoj su prilici svim sudionicima detaljnije predstavile cjelokupnu proceduru dobivanja dozvola.

Istovremeno, predavačice su prezentirale jasna pravila i kriterije koje poslodavac treba ispoštovati prilikom zapošljavanja stranih državljana s odgovarajućim kvalifikacijama.

Radionica kojoj se odazvalo stotinjak sudionika uz glavne organizatore realizirala se u suradnji s HZZ-om – Područnim uredom Dubrovnik te Policijskom upravom Dubrovačko – neretvanskom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here