Skupština Društva turističkih vodiča, na kojoj je izabrana nova uprava Društva, održana je jučer u ljetnom Kinu Jadran.

Za predsjednicu Društva je izabrana Ivana Zbačnik, a za članove uprave Patricija Cvinar, Jelica Čučević, Nikolina Kapović, Marijna Kljunak Čuikin, Marin Krstulović i Katica Tepavac.

“Maja Milovčić podnijela je Izvještaj o radu Upravnog odbora za 2020.godinu s osobitim naglaskom na pandemiju korona virusa i financijski teško razdoblje za sve turističke vodiče. Istaknuta je aktivnost rada Uprave na postizanje izmjene statusa „samozaposlene osobe“, izmjene Zakona, mogućnosti apliciranja na mjere Vlade, kao i na vrijeme pripreme Izmjena/dopuna Zakona o pružanju usluga u turizmu, o odnosu sa Mints-om. Zatim o podršci gradonačelnika Frankovića i njegovoj aktivnoj zaštiti vodičke struke i prihvatanju njegova prijedloga na saborskim odborima i na Saboru. Također je govorila o suradnji i radu sa ZDTVH i Društvu vodiča Korčule, sa Sveučilištem u Dubrovniku, Institutom za povijesne znanosti HAZU, Turističkim zajednicama Grada i županije, o suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, o dobrim odnosima s medijima i njihovoj pomoći u isticanje problema struke u javnosti.

Na Skupštinu je pozvan gradonačelnik g. Mato Franković koji se najviše zalagao za rješenje statusa turističkih vodiča. Gradonačelnik je govorio o očekivanju bolje sezone ove godine u odnosu na lanjsku,o prognozama uplovljavanja kruzera, otvaranja Velike Britanije prema nama, američkom tržištu i stanju na ostalim tržištima s kojih možemo očekivati povećani promet. Obećao je podržavati nas i ubuduće i da će naša suradnja s Gradom Dubrovnikom i dalje biti dobra i aktivna”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Uprava Društva turističkih vodiča.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here