Grad Dubrovnik, odnosno UTD Ragusa, poslao je obvezujuću ponudu za kupnju dionica Društva TUP d.d. na iznos od 10.201.000 eura s rokom plaćanja najkasnije do 31. ožujka 2022. godine.

Budući je tvrtka See Capital Partners sina Nikice Valentića povukla svoju ponudu, a tvrtka češkog poduzetnika poslala ponudu na 10 milijuna eura, posve je izgledno da će ovaj prostor koji nudi jako veliki potencijal za rad mladih dubrovačkih poduzetnika i kreativaca, posredstvom UTD Raguse, ostati u rukama Grada Dubrovnika.

Konačna odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će se 12.

siječnja na sjednici Skupštine društva.

Podsjetimo, u rujnu su za kupnju kompleksa TUP-a interes pokazali češki investitor i biznismen Jaroslav Trešnak te tvrtka See Capital Partners uz koju je vezan sin Nikice Valentića i odvjetnik rodom iz Dubrovnika, Oleg Uskoković. Cijena koju su nudili tada se kretala oko 10 milijuna eura.

Za sve mlade kreativce koji su se već skrasili u prostoru TUP-a i sve one koji na temelji izrađenog prijedloga vizije razvoja i njegova uređenja, te načina financiranja, nova godina nije mogla bolje započeti. A, ovim svojim potezom gradonačelnik Mato Franković se potvrdio kao gradonačelnik koji ima sluha za potrebe građana ovoga Grada, budući je održao obećanje koje je cijelo vrijeme komunicirao javno kad je u pitanju interes Grada i kupnja TUP-a. Zašto ovo treba isticati? Jer se posljednjih dana prosinca sve učestalije moglo čuti kako je TUP, prema nalogu iz Zagreba, već obećan jednom od spomenutih kandidata zbog njegove bliske suradnje s premijerom Plenkovićem.

Krešo Glavinić i Kristina Mirošević, kreativci iz TUP-a vjeruju da u gradskoj vlasti imaju iskrenog partnera i zato s optimizmom dočekuju 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here