Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 3. studenog 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz čl. 166. st. 2. u svezi s čl. 158. st. 1. i 5. Kaznenog zakona, kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. KZ-a, jednog kaznenog djela silovanja iz čl. 154. st. 2. u svezi sa st. 1. toč. 1. i u svezi s čl. 153. st. 2. i 1. KZ-a i jednog kaznenog djela silovanja u pokušaju iz čl. 153. st. 2. u svezi sa st. 1. i u svezi s čl. 34. KZ-a.

Okrivljenom 34-godišnjaku se stavlja na teret i počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, poticanjem u pokušaju iz čl. 136. st. 1. i 2. u svezi sa st. 3. i čl. 37. i 34. u stjecaju s kaznenim djelom sudjelovanja u samoubojstvu, poticanjem u pokušaju iz čl. 114. st. 2. u svezi sa st. 1. i čl. 37. i čl. 34. Kaznenog zakona. 
Okrivljenika se tereti da je od rujna 2019. godine do kraja svibnja 2021. godine počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice odnosno osobe mlađe od petnaest godina, kao i da je, u cilju da za sebe ishodi povoljnu odluku u ovom kaznenom predmetu, iz zatvora htio poslati pismo u kojem adresatima opisuje da navedu oštećenicu na pisanje pisma u kojem će navesti kako nije govorila istinu iskazujući u svojstvu svjedoka te ju navodi na drugo protuzakonito postupanje, ali je pismo presreteno.

Okrivljenika se tereti i da je sa sebi bliskom osobom (hrvatska državljanka) izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor, te da je s jednom osobom (hrvatska državljanka) htio izvršiti spolni odnos uz uporabu sile, ali se ona uspjela oduprijeti.
Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opravdane bojazni da bi mogao ponoviti istovrsna kaznena djela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here