U ime nezadovoljnih roditelja koji su od konavoskih vijećnika zatražili ukidanje odluke o povećanju cijene za dječji vrtić, Andro Sukno je priopćenjem reagirao na nedavnu sjednicu Općinskog vijeća Konavle na kojoj je potvrđena korekcija, odnosno uvećanje iznosa za dječje vrtiće. Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani roditelji i stanovnici Konavla,

Općinsko vijeće Općine Konavle je dana 17. listopada 2021. godine na svojoj sjednici ponovnim glasanjem usvojilo odluku o korekciji (uvećanju) cijene vrtića, donesenu u rujnu ove godine, kojom se cijena vrtića uvećava na 750 kn.

Osim Općine, i mi roditelji pogođeni smo Covid krizom, a ovo povećanje još je jedan dodatni udarac na naš kućni budžet.

Raspisanom peticijom za ukidanje odluke općinskog vijeća o uvećanju cijene vrtića te vraćanje iste na ponovno glasanje, prikupili smo više od 1000 potpisa naših sugrađana, koje očigledno općinskim vijećnicima ne znače apsolutno ništa, te su pokazali kakva se pronatalitetna i demografska politika u Konavlima vodi.

Napominjemo da na sastanku sa načelnikom općine, predsjednikom općinskog vijeća, te ravnateljicom vrtića, nismo dobili nikakve jasne odgovore gdje odlazi višemilijunska novčana razlika između sredstava koje izdvaja općina za financiranje vrtića, te onog što uplate roditelji, te još jedanput zaključujemo da ovo uvećanje nema nikakvog ekonomskog smisla, osim da se pod izlikom epidemijske krize, demokratskom krađom uzima od roditelja za krpanje proračunskih rupa.

Za kraj želio bih se zahvaliti svim roditeljima koji su aktivno sudjelovali u pokušaju promjene ove sramotne odluke općinskog vijeća – napisao je u ime roditelja Andro Sukno, te poželio svima sretne i blagoslovljene blagdane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here