Tema poslijepodnevnog sastanka u gradskoj upravi bio je odašiljač na Lopudu, koji je izazvao buru reakcija mještana. Gradonačelnik Mato Franković online, njegova zamjenica Jelka Tepšić i pročelnica UO za poslovne gradonačelnika Ivana Brnin razgovarali su s predstavnicima tvrtke Odašiljači i veze (OiV).

– Dogovorili smo se da u cilju iznalaženja optimalnog rješenja, sagledavajući sve aspekte koji su potrebni i nužni da se donese kvalitetno rješenje, formiramo akcijski tim. Tim će u okviru mjesec dana izaći s jasnim rješenjem. Uključit ćemo u njega predstavnike lokalne zajednice otoka, stručne neutralne osobe koje su u tom području, vještake telekomunikacijske struke, koji će onda predložiti rješenje ili više njih mogućih, kazao je predsjednik Uprave OiV Mate Botica.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić istaknula je kako je cilj pronaći kompromisno i kvalitetno rješenje trenutne situacije oko odašiljača na Lopudu.

– Važno je što će u akcijski tim biti uključeni i predstavnici stanovnika Lopuda i stručnjaci s područja telekomunkacija i ostalih relevantnih područja kako bi u dogledno vrijeme, kroz mjesec dana, iznašli kvalitetno rješenje. Smatramo da ćemo u tom procesu biti dobri partneri i da će rješenje biti kvalitetno, na zadovoljstvo stanovnika Lopuda i svih onih kojima je u interesu imati dobre signale te zaštititi okoliš i život stanovnika na tom dijelu Dubrovnika. Lopuđani će imati aktivnu ulogu u tom timu. Prepustit ćemo stručnjacima i članovima tima da dođu do prijedloga novog rješenja, zaključila je Tepšić.

Uz Boticu na sastanku su sudjelovali i član Uprave OiV Marko Serdarević te Ana Grubešić, direktorica za infrastrukturu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here