Nakon što se u policiji branio šutnjom, ispred državnog odvjetništva i suca istrage osumnjičeni 47-godišnjak iz Ploča, za kojeg postoje čvrsti dokazi da je ubio 16-godišnjaka i vlastitog 51-godišnjeg brata odveden je u istražni zatvor na mjesec dana. Neslužbeno saznajemo kako je njegov branitelj po službenoj dužnosti najavio kako će u ponedjeljak podnijeti zahtjev o razrješenju zbog okolnosti. Naime on je također iz Ploča. A sam okrivljenik tražio je da ga brani, po službenoj dužnosti odvjetnik iz Dubrovnika.

Nakon ispitivanjima novinarima je izjavu o ovom slučaju dao glasnogovornik Županiskog suda u Dubrovniku, ujedno i sudac istrage Pero Miloglav.

Danas je u Županijskom državnom odvjetništvu priveden muškarac iz Ploča, rođen u Metkoviću, star 47 godina, kojeg se sumnjiči za tri kaznena djela: Teškog ubojstva na štetu maloljetne osobe, djeteta, ubojstva; ubojstva svog brata i neovlaštene proizvodnje i prometa eksplozivnih sredstava (streljivo i automatska puška). On je ispitan pred policijom, gdje se branio šutnjom. Danas je pred državnim odvjetnikom ukratko iznio obranu, s tim da nije odgovarano na postavljena pitanja. Nakon toga priveden je sucu istrage, koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana i to iz dvije zakonske osnove. Prva osnova je opasnost od ponavljanja kaznenog djela, imajući u obziru način i težinu kaznenih djela koja su počinjena, a druga je zakonska osnova koja se izuzetno rijetko određuje, a to je zakonska osnova koja se određuje u odnosu na kazneno djelo teškog ubojstva djeteta za koje je kazna zatvora najmanje 10, a najviše 40 godina zatvora, kazao je novinarima sudac Miloglav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here