Ne znam koliko vjerujete u astrologiju, to jest u utjecaj energija mjeseca, sunca i drugih planeta na našu energiju. Holistički pristup polazi od ideje da je sve energija i da je sve povezano.

Meni osobno, kao nekome tko ima i sunce i mjesec u Raku, pokazalo se jako korisnim znati što se zbiva s tim jakim energijama koje vuku moje vodene znakove ovamo i onamo. Računam, ako mjesec vuče to golemo more i oceane, garant je kriv i za moje plime i oseke.

Aktivirajte budućnost!

Obadajte ponekad, poigrajte se, pa procijenite za sebe. Ovaj vikend je svakako zanimljiv trenutak za probati. Ako ništa drugo, malo ćete uživati.

Dakle… u ovu subotu, 30. travnja, astrolozi najavljuju jednu moćnu pomrčinu sunca na mladi mjesec u Biku. Venera i Jupiter u rijetkoj konjunkciji u Ribama, a s njima još pregršt moćnih nebeskih događaja, potencira velike promjene.

Sve to skupa nam, kažu, nudi jedan moćan portal transformacije i čarobnih momenata za aktiviranje jedne potpuno drugačije budućnosti.

Domena Bika, i njegove vladarice Venere, su ljubav, fizičko tijelo, obilje, novac, užitak, zemlja, hrana i posjedi.  U nižim frekvencijama to može biti baš kao ona izreka “u se’, na se’ i podase’”, no u višim frekvencijama Jupiterovog utjecaja, to je ljepota, umjetnost, sklad, lakoća življenja i užitak u svemu što život nudi.

Upravo to su pravila ženske energetske domene u koju kao civilizacija ulazimo, a za koju tek moramo naučiti pravila igre. Kako otpustiti mentalna ograničenja, pravila, rigidnost, pritisak starih struktura, borbu i patnju, i prepustiti se domeni Venere, božice ljubavi, lakoće i obilja? Zvuči možda lako, ali kako?

Čista zadaća i pero s tintom u neobičnoj boji

Kad ste zadnji put sjeli i stvarno, iz čistog instinkta i intuicije, razmislili što biste u tim domenama vi, iz svoje najdublje nevinosti i čiste istine, poželjeli? Kad ste zadnji put sebi uopće dozvolili zamisliti život bez borbe, život u kojem vam stvari dolaze u svoje vrijeme i s lakoćom. Kad ste zadnji put za sebe definirali obilje, ljepotu i užitak? Nikad…? Ni ja isto.

Eto, sad je pravi trenutak za uzeti novu, čistu zadaću i novo pero s tintom u nekoj neobičnoj boji. Krenuti negdje u prirodu gdje nema civilizacijske buke, sjesti na neko lijepo mjesto gdje je zemlja mekana, a nebo beskrajno.

Spakirati i termosicu nekog aromatičnog čaja, malo čokolade ili svježe pečenih kolača, staviti na tlo neku lijepu dekicu i utonuti najprije u užitak odmora i opuštanja. Upijati cvrkut ptica, zelenu boju i plavetnilo neba, uživati u mirisima proljeća i mekoći zemlje. 

Užitak je šifra na kapiji za domenu Venere. Tak kad osjetimo da nam se nigdje više ne žuri i da ne moramo ništa, počinjemo pisati. I pustimo da poteče…

Pišemo bez “kako?” i “zar ja to zavrjeđujem?” Samo pišemo.

Do kraja ovog astrološkog ciklusa, 2025., bismo trebali znati ima li nešto u tome…

Ja definitivno idem. Vidimo se na drugoj strani.

Marija Grgurević je vlasnica holističkog fitness studija Elixir Vitae u Župi. Prije par godina ostavila je posao u event managementu i krenula je u podvig stvaranja jednog eksperimentalnog prostora za istraživanje nove paradigme života koji izlazi iz vlastitog kreativnog stvaranja i duhovnog rasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here