U krugovima kulturnih djelatnika u Gradu, pa i šire, jer mala je ovo zemlja, se proširila vijest kako je aktualni ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić jako zainteresiran za poziciju intendanta Dubrovačkih ljetnih igara, budući je Dori Ruždjak Podolski ovo zadnja godina mandata. No, za to radno mjesto je zainteresiran i glumac Maro Martinović, a hoće li u međuvremenu u javnosti “isplivati” još imena kandidata između kojih će ministrica Nina Obuljen Koržinek odlučivati, tek ćemo vidjeti.

Iako se, prema riječima nekih naših sugovornika, Tišljarić već navodno i predstavlja kao novi intendant, on sam kaže da ne želi komentirati nešto što tek mora proći proceduru.

-Ne želim previše komentirati, jedino mogu reći da jesam zainteresiran za to mjesto – kazao nam je u telefonskom razgovoru i bio kratak Tišljarić.

Prema nekim informacijama, Tišljarić je, navodno već bio na razgovoru kod ministrice kulture Obuljen Koržinek koja odlučuje o tome tko će biti novi intendant Dubrovačkih ljetnih igara. A ukoliko bude ministričin odabir, neće mu se protiviti ni iz Grada Dubrovnika.

Tišljarić bi, u tom slučaju, ostao ravnatelj Kazališta Marina Držića, ali bi sebi pribavio i jednu od vodećih uloga u kulturnom miljeu cijele zemlje, budući pozicija intendanta Dubrovačkih ljetnih igara kao jedne od najuglednijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj sa sobom nosi i značajnu moć odlučivanja i utjecaj na sveukupnoj kulturnoj sceni. Ne zaboravimo kako je funkcija intendanata na Dubrovačkim ljetnim igrama oduvijek bila poput krune u karijerama već iznimno izgrađenih redateljskih imena na području i bivše i ove države.

Do Mara Martinovića nismo uspjeli doći, ali iz pouzdanih izvora doznajemo kako je spreman preuzeti funkciju intendanta Dubrovačkih ljetnih igara, te kako je i s njime o tome već razgovarano u Gradu Dubrovniku.

Ali, kako smo već i napisali, odluku o budućem intendantu ili intendantici Dubrovačkih ljetnih igara donosi isključivo ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i za vjerovati je kako će između još kandidata, ako ih bude, izabrati najbolje i za Grad i za Igre.

Novi intendant bi se po prvi put na cjelokupni program Dubrovačkih ljetnih igara potpisao sljedeće, 2024. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here