Upitnik za sinodalno savjetovanje Dubrovačke biskupije dostupan je od Nedjelje krštenja Gospodinova 9. siječnja na župama u tiskanom obliku, gdje ga vjernici mogu preuzeti, ispuniti i vratiti u predviđene kutije.

Prošireni online upitnik prilagođen djeci, mladima, odraslima i osobama treće životne dobi dostupan je na mrežnoj stranici https://db.hr/sinoda/ u digitalnom obliku.

Ispunjavanje anonimnog upitnika prva je faza sinodalnog savjetovanja. Osim različitim dobnim skupinama vjernika, upitnik je prilagođen i osobama koje pripadaju drugim vjerskim zajednicama, kao i osobama koje nisu religiozne. 

Podsjećamo, početkom listopada 2021. godine u Crkvi je započela XVI. Opća redovna skupština biskupske sinode “Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje”.

Papa Franjo pozvao je cijelu Crkvu na sinodalni hod kako bismo ojačali zajedništvo i sudjelovanje u zajedničkom poslanju. Svojim savjetima, iskustvima i očekivanjima svaki je vjernik pozvan doprinijeti obnovi Crkve i razvijanju sinodalnog načina života.

Biskupijska etapa sinodalnog putovanja trajat će do lipnja 2022. godine i podijeljena je u tri faze.

Prva faze je ispunjavanje anonimnog upitnika koji će u tiskanom obliku biti dostupan na župama diljem biskupije do kraja veljače, a u digitalnom obliku na web stranici biskupije sve do kraja travnja.

U drugoj fazi predviđenoj za veljaču, ožujak i travanj održat će se susreti – savjetovanja po župama, institucijama i raznim organizacijama, dok će završna treća faza biti zasjedanje Skupštine i izrada izvješća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here