Jutros je počela primjena COVID potvrda u javnom sektoru. Prema dosadašnjim informacijama većih incidenata nije bilo. Na ribarnici u Gružu bilo je problema, jer se eto ni tamo ne može ući bez potvrde. No pet policajaca i policajki Pomorske policije odbilo je testiranje. Njima nije dozvoljeno ući na radno mjesto.

Na naš upit iz PU Dubrovačko-neretvanske su odgovorili sljedeće.

“Na ukupno 11 policijskih postaja ove Policijske uprave, odnosno u svim objektima na kojima se od jutros primjenjuje Odluka nacionalnog stožera, imali svega nekoliko slučajeva zaposlenika koji nisu udovoljili uvjetima za ulaz, među njima je i pet djelatnika Postaje pomorske policije Dubrovnik, međutim ovdje moramo napomenuti da navedeno ni u kom slučaju neće utjecati na usluge koje službe ove Policijske uprave pružaju građanima u ostvarivanju njihovih prava. Sukladno Odluci Stožera njima je odbijen ulaz, te su evidentirani razlozi odbijanja njihovog ulaska”.

Župan Nikola Dobroslavić izjavio je kako u Županiji i povezanim tvrtkama nije bilo onih koji su odbili testiranje, a gradonačelnik Mato Franković kazao je kako nema zasad nikakvih informacija o takvim događajima u gradskoj upravi i povezanim ustanovama i poduzećima.

Kakvo je stanje u gradskim tvrtkama?

U Libertasu trenutno radi 295 zaposlenika, od kojih je dio na bolovanju te, u ovom trenutku ne ulaze u ovu kvotu koju je propisao Nacionalni stožer. Testiranih djelatnika je 43 dok svi ostali imaju valjane potvrde sukladno odluci Nacionalnog stožera. 

Jutros je u tvrtku Čistoća d.o.o. na posao došlo ukupno 130 djelatnika s COVID potvrdom, dok je njih 55 obavilo testiranje. Nitko od djelatnika nije odbio testiranje. Također, napominjemo da je ostatak djelatnika na godišnjim odmorima i bolovanjima.

Od 15 zaposlenika Domouprave 11 zaposlenika je cijepljeno ili preboljelo bolest COVID 19 u zadnjih 6 mjeseci te imaju valjane EU digitalne COVID potvrde, a preostalih četvero zaposlenika će se redovito testirati, a po uputama i Odluci Stožera.

Svi djelatnici Dubrovačke baštine su ili cijepljeni ili su preboljeli COVID-19 virus, te su svi djelatnici koji su jutros došli na posao imali valjanu potvrdu o cijepljenju.

Jutros su na posao u Vrtlar d.o.o. s COVID potvrdama došla 43 djelatnika,
a 21 djelatnik je testiran, dio djelatnika je na godišnjem odmoru a dio na bolovanju. Svi djelatnici surađuju.

Odgovore ostalih tvrtki ćemo objaviti, kad nam pristignu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here